Luizenstreken
Anders dan de opdracht meegegeven
door de belastingbetalende kiezer
Is verwachte besteding uitgebleven
liggen al die opdrachten in de vriezer
Goed , er zijn altijd onvoorziene zaken
een oorlog of een moderne pest
Maar dat ontheft je niet van de taken
dat is alleen voor bekwaamheid , een test
Onze gastvrijheid is ernstig overvraagd
omdat aanvoer wordt aangemeten
Waar een deel zich ook nog misdraagt
en ons nog een en ander wordt verweten
Maar vergeten waar je kiezer woont
dat Brussel , noch Straatsburg in Holland ligt
Wel in een Unie , die ware aard heeft getoond
deed bij minste tegenspoed de grenzen dicht
De kas is Europees strooigoed gebleken
waar elk ander land aan de teugels trekt
Binnen onze landsgrens blijft alles steken
gestelde doelen gesneuveld in disrespect
Geen zorg , geen bouw , geen wegen
geen oude dag , geen warme huizen
Maar een wurgend stikstofverhaal gekregen
Om de belastingbetaler er nog eens in te luizen