Levend standbeeld
Een mimedanser die naar haar keek
dat op een standbeeld leek
hij danste in ‘t rond
vroeg wat ze er van vond
het beeld bedwoog niet
misschien dat ze niet genoot
van wat hij haar aanbood
hij ging dan maar heen
weg van dat beeld in steen
In een andere straat
waar er ook een beeld staat
danste hij in ’t rond
vroeg wat ze er van vond
het beeld bewoog niet
tot op dat heuglijke moment
dat ze knipoogde naar die mimevent
ze danste toen voluit mee
en ging met hem in zee
Nooit gedacht dat ze zo dansen kon
in haar geplooide slaapjapon
doch deze mimedanser inspireerde haar
werd een nieuw soort opwinding gewaar
ze genoot meer en meer van dat gedans
het bracht haar leven terug in balans
hervond haar jeugdige kadans
durfde nu dingen doen die ze nooit had gedaan
nergens ging ze nog als levend standbeeld staan