Liefde is…
Je moet niet alles zwart wit kleuren
wou ze haar professor opbeuren
die toen wetenschappelijk sprak
en haar lachend beleefd onderbrak
zwart en wit zijn helemaal geen kleuren
wit is een mengsel van alle zichtbare kleuren
zwart absorbeert alle zichtbare kleuren
waardoor deze niet worden gereflecteerd
zo sprak hij onderwijzend en zeer geleerd
er verscheen een lach op haar gelaat
keek naar haar trouwe en lieve toeverlaat
ze kuste hem op zijn wang
vrij lang
deze kleurde nu rood
hij nam haar op zijn schoot
ja schat rood is een kleur
lachte professor charmeur
die veranderde in een masseur