Veranderingen in de wereld lezen we sneller dan ooit
Internet raast non stop over bijna alle nieuws wereldwijd
Welk nieuws is betrouwbaar? We raken er vaak van verstrooid
Wat is goed en slecht? Vervaging van normen wordt een strijd
Een betere wereld begint bij jezelf. Maar heeft dat zin?
Leed in de wereld lijkt ellenlanger dan ooit zonder eind
Ik wil alle diep ongelukkigen helpen, maar is er een begin?
Onverschilligheid over de hele aarde heeft me ondermijnd
Voel me machteloos als mijn dierbaren hun schouders ophalen
Hun eigen zorgen laten ze bijna automatisch voorgaan
Als we zo blijven zullen we het leefbaar houden van de wereld niet halen
Je eigen geluk mag even vaak voorgaan als je dagelijkse steentje bijdragen aan het wereldse voortbestaan
Miljoenen Nederlanders zijn zoveel rijker dan we vaak beseffen
Met iets meer eenvoud en zuinigheid leven we nog in weelde
Met de nieuwste techniek volop genieten zonder de wereld nog harder te treffen
In de toekomst miljoenen mensen diep ademhalend dat we onze laatste kansen voor miljoenen arme mensen niet verspeelden