Crisissen
Bewust van de energiecrisis,
de stikstofcrisis,
de asielcrisis,
de wooncrisis,
de woningcrisis,
de oorlogscrisis,
de klimaatcrisis,
de watercrisis,
de wespencrisis,
de inflatiecrisis,
de lijst lijkt inmiddels eindeloos.......
Als ik de krant opensla
en pagina na pagina in zowel
de plaatselijke, regionale,
landelijke als internationale
kranten alles crisissen staan
breeduit staan beschreven
kan ik na 't koppensnellen
maar een ding doen,
dichtslaan!
Als op de radio uur aan uur
in alle toonaarden door alle
deskundigen, wetenschappers
'n tsunami van zorg en leed
over me wordt uitgestort
kan ik na een keer
voor de rest van de dag
slecht een ding doen,
uitzetten!
Soms kan het zo heerlijk zijn
om niet over alles iets
te moeten vinden............
Hedro 20220823