Neem je voorzorgen
als je wilt praten,
Met de zinnen
en woorden,
Die direct bij je opkomen.
Want woorden
zijn als oorlogen.
Die niet zeggen
Wat je mooi
hebt bedacht.
Je praat beter
indirect
Met liefde
En hoop,
in de mensen
hun Emoos
Met als doel
Je gevoel
In je hart, met hen
Door te geven....
Met zekerheden
In dit leven.
Maar toch
leidten de meeste
Zich af
Met het spreken
in gevaren
En geweld,
In andere
hun heerlijk
Niet doordachte
spreek wereld.
Kijk in het oog
Van mensen,
Hun ziel.
En geef beide
Een zuiver beeld
Vanuit je hart.
En niet
In het omgekeerd
Spreken van wat
Je hebt
Bedacht.
Wend u.
en geef je
emotionele raad
Door.
Geloof zonder
het te wensen.
Want het geloof
Is een filosofie
zuiverder
En heerlijker
In je hoofd
en in je hart
Kijk niet altijd
Uit één iemands
Algemeen oog.
Want het oog
met de hoop,
Verliest vaak van
Het oog
van de wanhoop.
de hoop is altijd
In strijd
met de vele
Omgeven
Hun ongeloof....
....
Ik zag hem even
Bewegen,...
Jullie niet
en zagen hem
direct dood...
....
Ik en nog andere
volgen spijtig genoeg
De ogen
van de wanhopige
meerderheden,
Die hem dood zagen.
Wij de gelovige...
weinige.
Misschien wel
twijfelaars,
Met vragen?
Zijn mee verslagen
als volgers
Van de meerderheid...
Die wij ook
In ons
hart dragen.