In ons huis ontdek ik wekelijks nieuwe, piepkleine hoeken
We wonen hier al 4 jaar maar neem nog veel verrassingen waar
Hoop er ingangen van onze uitgelezen open boeken te zoeken
Als ik vandaag naar je staar neem ik verwijdering waar
Op deze thuisplekken hoop ik onze onzekere tijd te rekken
Je beweging heeft een sterk gekraak ingezet in de fundering
Je schaduw achter het douchegordijn begint te lekken van de gekken
Onze verkering is versleten in foto albums als een ontbering
Tussen ons gescheurd laken is gevrij langdurig gaan staken
Pratend op de bank krijgt onze ware ik niet meer weerklank
Mekaar in de keuken vermaken kan avondeten niet meer laten smaken
Als je een wind laat loop ik mank door de eeuwige stank
Als je de voordeur sluit kijk ik je niet meer na door de ruit
Thuis zonder jou ruikt en voelt de atmosfeer steeds meer grauw
Binnen steeds meer geluid van irritante stemmetjes die je niet hoorde als bruid
Als ik nog van je hou wordt buiten de lucht pas jaren later blauw