Graadje minder
Aanhoudende extreme hitte
vervormd, met toenemende vocht
mijn zo heerlijke sponde tot ‘n klamme
kleffe lappenmand, die mij de lust
tot een ontspannen nacht en ’n fris
en fruitig ontwaken ontneemt.
Verlangend naar een graadje minder,
laaf ik me aan de gedachte om
ongehinderd door de verlammende
hitte, weer vrijelijk te kunnen bruisen.
Met ‘t na-zomeren voor de deur,
daalt de middagzon eerder en gestaag.
Al ‘t leven vindt, bevrijd van de
extreme lang aanhoudende hitte,
komende dagen hopelijk
enige verkoeling.
Hedro 20220806