Je baan is je eenzaamste maan geworden van je duizendste traan
De vacature voelde als gluren naar een toekomst van prachtige vuren
De eerste werkmaand zag iedereen je staan, liet je je twijfels vergaan
Overdag verlost van je buren die almaar turen naar je huiselijke kuren
Langzamerhand leidden je collega's je naar de rand van niemandsland
Onverhuld kreeg je van alles de schuld, schrok je dagelijks een bult
Afspraken verbrand, verzand in het meest corrupte bedrijf van Zeeland
Promotie al door een ander verguld, tegen jou zo gebruld dat je geen contractverlenging wilt
Ze kraakten je taken door je vuile klusjes te geven waarvoor anderen staakten
Achter je rug om gepraat bij je apparaat. Voor goedpraten is het te laat
Maandenlang kan geen werk vermaken. Opgebrand thuis braken onder het laken
In de spagaat tussen zelfhaat en op zoek naar ander werk voor je werkritme vergaat
Niemand uit je omgeving deelt je werkbeleving, voelt je een volkomen onbegrepen eenling
Na gezoek komen er lotgenoten uit de hoek die over hun burn out open zijn als een boek
Hun bezwering dat je geen lering wilt trekken uit je fouten voelt als de tering
Voortaan zal gevloek bij sollicitaties je als een roek doen wegvliegen naar werk in 's lands verste, veiliger uithoek