in de geur van een stoffig boek
blijven altijd achterstallige foto’s over
van wie, waar, wanneer, tot dwaling en
terugkeer naar hervonden wegen
met de vaagheid van vergeeld papier
vergelijkenderwijs in de verte
van de beslotenheid van het boek
een verlate gedachte