Dag middenstand,
Het was een plezier u te ontmoeten
betrokken, bevlogen, zoals het hoort
Mag ik u nog één keer groeten
voordat u wordt vermoord
Aan de onderkant van de streep
kleuren resultaten definitief rood
Aandeelhouders ontdekten de kneep
alles aangeraakt is goud en uw lot is lood
Het verkwanselde sociaal samenleven
is in de marktwerking verkocht
Niet dat zakkenvullers daar wat om geven
moreel besef is bij hun vergezocht
Afhankelijkheid is slinks gegenereerd
wees dankbaar voor de reddingsboei
Wat beleidsmakers hebben gepresteerd
bracht uw bestaan hier in de knoei
Door incompetentie bent u bedot
zelf spreken zij van heldendaden
Ik ben overtuigd ,er is geen complot
onze leiders hebben het land verraden