Ken je niemand
die langzaam
pijnloos en zonder besef
afscheid neemt van iedereen?
Zijn familie en vrienden
niet meer herkent
en twijfelt wie hij is
of duizend keer vraagt van "ken ik je?"
Dan ben je blind
want het is een slachtoffer
van de ziekte die men
Alzheimer of dementie noemt
en die de persoon een eenzame dood geeft.
Want hij kent niemand meer
of niet herinnert wat hij gedaan heeft.
Alleen de herinneringen
aan zijn jeugd kunnen
verder leven in zijn geheugen.
Nu vraag ik iedereen
om dit gedicht te delen
zodat de wetenschap
verder kan zoeken
naar een remedie.
Want wat in de media komt
wordt meer gehoord
dan alleen het woord
van de ziekte.
Bedankt voor deze steun.