Terugkijken en vooruitkijken
Al meer dan 15 jaar kan ik de verjaardagen van mijn pa en ma en ook opa en oma niet meer met hen vieren.
Veel jaren om op terug te kijken, gelukkig met veel mooie herinneringen op zowel plaatjes en op papieren.
Een opa en oma die lieten zien hoe je een goed samenzijn kan hebben en gewoon 2e vader en moeder voor mij speelden.
Een vader en moeder die deze 1e rol hadden en in hun jonge leven deze rol al moesten bekleden.
Een vader jong, zelfstandig, sterk en toch onzeker, een klein hartje en vechten als een leeuw elke dag weer.
Een moeder nog maar een meisje, mooi, fragiel, een groot hart voor haar 2 kinderen elke dag meer en meer.
Opa die net als ik de maagd als horoscoop had gaf mij aan niet mijn hele leven te piekeren en te leven,
hij heeft zelfs zijn maagd gouden ketting aan mij gegeven.
Oma die heel haar leven heeft gevochten voor haarzelf en daarna haar gezin, gaf mij haar liefde 100%,
wat een kleinkind omarmt en erkent.
Morgen op mijn verjaardag 19-09-2022 word ik 52 jaar, een moment om stil te staan met al het moois wat ik in mijn jongere leven heb mogen ontvangen.
Ook stil staan bij nu en vooruitkijken, naar het gezin waar ik zelf een rol in speel, met een lieve man en hondenkindje en een toekomst van een groter wordend warm hart voor elkaar en het blijvend verlangen.
Koesteren wat je hebt gekend en omarmen wat je verkent.
Alles wat je nodig hebt is liefde en een kans om dit te voelen, dat is al het momentje op de bank met manlief en hond lekker kroelen.
Liefs Miriam