Wat doe je me aan?
Mijn trots proberen te kraken?
Mijn zelfbeeld van mijn eigen persoon
heb je weg gegomd voor je eigen wil,
door me te overladen met loze beloftes.
Zo een geprogrammeerde robot te maken
die afhankelijk wordt gemaakt van jou.
Je eigen belang versterkt in egoïsme
door toe doen van mezelf
Maar het addertje onder het gras
heeft me wakker gemaakt
en ontdekte je ware ik
die hulpeloos is zonder mijn aandacht.
Nu zit ik in een diep dal,
maar kruip er uit
want ik ben een overlever
die sterker word door tegenslagen.
Dat kan jij niet zeggen
klein nietig mens,
die niet verder kan
zonder je narcistisch beeld.