Excuses
Overheden staan al ras vooraan
met excuus voor slaafs verleden
Voor alles wat is fout gegaan
toch lijkt er wat vermeden
Er staan nú mensen in de kou
die de cultuuromslag al passeerden
Die na besef opnieuw in touw
het nieuwe samenleven leerden
Met hart en ziel waren zij de brug
van een verbindend samenleven
Daar zien ze steeds minder van terug
hun aandeel is aan anderen vergeven
Pensioenen ,zorg en middenstand
vergeten in het werkelijk waarderen
Van overheid geen uitgestoken hand
die hebben het druk met afserveren
Van aandeelhouders geen excuus
voor hun aandeel in het roven
Die blijven zwijgend op het pluche
en zingen luid “oranje boven”