Mijn vlammen vuren
In uren naar jou
Van verlangen.
Maar mijn ogen
branden bedrogen
Met jouw weerkaatsing
Van... ik hou
Niet zo vurig
van jou.
Ik zou mijn innerlijk
En uiterlijk willen
Configureren
Aan jou veeleisende
Klassen.
Ik zou mij wijzen
En in jou wereld
Willen passen.
Mij met jou
Elke dag
De eerste verliefdheids
Gevoel
Telkens op een
nieuwe manier leren
Kennen.
En toch
verrast willen zijn
Als ik van jou
heerlijke
liefde,
Nooit zal kunnen
wennen.