Proost op het leven
We proosten op het leven
van vroeger en gister
van morgen en later
het oude en nieuwe
op het afscheid en weerzien
Op de vrienden die we krijgen
waarvan we hielden, die we houden
de momenten en herinneringen
die onze geest In leven houd
soms mensenlevens lang
Op de pijn en het gemis
op het lachen en de vreugde
van alles wat er was
de tijd een vriend en ergernis
zodat het is wat het is
Ik zeg proost op alle dingen
in het leven, na de dood
die leegtes plekjes geeft
op elke aangebroken dag
de tijd vliegt, tot morgen…