Ben mezelf kwijt en dat doet me spijt
Ik weet niet meer waar ik mezelf moet vinden
Diep onder water gedreven
Geen zicht meer op een voluit leven
Hoe ik een ander ook kan vasthouden en liefhebben in gedachten
En hoe ik mijn vriendin ook lief heb
Houden van mezelf kan ik al even niet meer
Dat doet pijn en zeer
Toch kan ik meer dan ik denk te kunnen
Maar hoe dan
Hier onder water ziet de wereld er heel anders uit
Toch weet ik zeker dat mijn licht weer zal branden
En voor deze keer blijvend
Kwijt
Dat heeft ook iets moois
Want wat kom je dan wel niet allemaal tegen
Ik denk vooral je demonen en jezelf
Maar ook ik ben perfect zoals ik ben
Toch zie ik dat niet
Ook al brand er een vuur in mij
Vol van liefde en vertrouwen
Wat ik ook aan jou wil geven
Mijn schubben van onderwater zijn zullen weggaan
Waardoor vleugels kunnen groeien en bloeien tot oneindig
Door jezelf kwijt te zijn kom je juist nu tot jezelf in je ziel
Ook al schrik ik daar soms van
Dan komt het te dichtbij
En dan moet ik er wat mee
Kwijt
Maar vastbesloten er iets mee te doen
Nu ik weer een beetje kracht heb
Zal ik stukje bij beetje in mijn kracht komen
En ook jou terug kunnen geven wat je mij gegeven hebt
Ik heb jullie zelf gecreƫerd in mijn leven
Ik geef jullie mijn mooiste streven
Maar ook mijn onzekerheid en pijn
Wat lijkt het mij mooi na onder water te zijn geweest bij jullie te zijn
En om jullie in licht te dragen
Want ook daarvoor kom ik onder het water vandaan
Nu ik weer geloof in een schijnend bestaan