Scherp
Mijn poging om te overreden
strandde in een ongeloof
Zelfs op het scherps van de snede
leken veel toehoorders doof
Mijn zinnen vol argumenten
miste luister in het geheel
Hoe ik ook mijn woorden ventte
over de vork en de steel
Het herkennen van bedrog
en halve waarheden misschien
Liet de onverschilligheid nog
ach , men zou wel zien
Er werd geen hout gesneden
ondanks mijn scherpzinnigheid
Mijn analyse van het verleden
kon ik maar aan weinige kwijt
Wat de toekomst ook vermag
als de mist van prestige verdwijnt
Herinner je nog mijn laatste lach
die weer opdoemt op het eind