Fijn besnaard
Als de klank van de snaren
vervlakt en plat verzinkt ,
is ‘t tijd om opnieuw te besnaren
zodat ieder toon weer helder klinkt.
Verweerd en roestig slaan ze
eenmaal los, wild om zich heen,
trouw willen blijven aan de klankkast
leidt altijd tot een pijnlijk handgemeen.
Soms dringen enkele roestige snaren
kort, diep, en intens in de vingers,
een pijnlijk souvenir als een laatste
‘vaarwel’ van de gesnaarde indringers
Zijn ze eenmaal uit het zicht
Dan lonkt de hals naar iedere glimmend snaar,
deze laten zich makkelijk leiden en stemmen,
dan is ‘t instrument weer prachtig bespeelbaar.
Hedro 20230114