Pettenwind
Daar vloog zijn pet
die hij net had opgezet
rukwind van tachtig kilometer per uur
waaide ze tegen de natte muur
hij ging er achteraan
moest wachten voor auto’s op de baan
terwijl vloog ze verderop in een plas
die net nog leeg was