Verleden dichtbij
Mijmerend over vroeger dringen
uit het niets onverklaarbaar
beelden uit m’n ouderlijk huis
zich zeer gedetailleerd aan mij op.
Kamers, kasten, lades,
ja zelfs de kleinste en onmogelijkste
hoekjes en plekken vol herinneringen
transformeren ongevraagd
uit ‘t verleden naar het heden.
Bizar hoe ik de vormen van
talloze voorwerpen, geuren en
kleuren, emoties en ervaringen
uit ieder kamer en ruimte in
gedachten in ‘t heden kan
oproepen en herbeleven.
Het beschrijven van de gevoelens
bij de beelden, ervaringen
en emoties lukt me niet, ik volstaat
met de aanbeveling om met
gesloten ogen, al mijmerend en
associërend op zoek te gaan naar
onwisbare beelden uit jouw verleden.
Een bijzondere ervaring.
Hedro 20230124