Eenvoud
Meel, water, gist,
de eenvoudige
basis voor ’t dagelijks brood
De vereiste verhoudingen
en juiste bereiding stonden
reeds beschreven in
de eeuwenoude ambachtsleer,
De basis verbreidde zich uit
Naar alle uithoeken van
de wereld, echter
‘s lands wijs, ’s lands eer,
Ondanks de vele landelijk en
regionale varianten komt
de basis van ieder brood
nog steeds op ‘t zelfde neer.
Hedro 20230207