Tomaat met ei
Wat hier volgt is een boeiend verhaal
van een tomaat en een ei in een wachtzaal
gewoon om de stilte te verbreken
begon de tomaat te spreken
dat deed ze immers altijd
na een wat lange wachttijd
‘wanneer mag jij uit het gips’
vroeg ze aan het ei dat las in strips
ze antwoorde in ‘t kort
'als ik gebroken wordt'
is het niet andersom vroeg de tomaat
met haar kleine cupmaat
waarop het ei zei
'niet bij mij'
maar wat ik u vragen wou
wat is er eigenlijk met jou
de tomaat zei, 'ik ben ondermaats'
en mag zo niet mee naar de marktplaats
de dokter kan me misschien doen groeien
met hormonen ook al zullen ze me vermoeien
want mensen kopen je niet zoals je bent
ze zijn veel te teveel verwend