Het rode tasje
Ongeveer de grote van een envelop
Een ritssluiting sluit het geheel
Wat zit er in, is het belangrijk
Of doet het er niet toe
Twee keer per dag wordt het geopend
Een waar ritueel er wordt geteld en nog een keer,
om er zeker van te zijn of het klopt
Na een bepaalde tijd wordt er,
een nieuwe lading toegevoegd
Met zorg worden vakjes die in het tasje zitten gevuld
Gecheckt en nog een keer gecheckt
Twee paar ogen controleren dat
Een verhaal over jou
Spannend is het zeker
SB