Mijn Dans
Hoor je de dreigende pauken slaan
een onheilspellende mist over het toneel
moeilijk verteerbaar, 'n zware tred
maar onmisbaar deel van het geheel.
Dansen dan mijn woorden in je hhofd
en voel je ook die vederlichte sprongen
de kronkel van m'n lenden
die me bevrijdt van wat ik had verdrongen.
Als ik m'n lompe lijf gracieus bewegen kon
dan danste ik m'n voeten stuk
verhalend wat er leeft vanbinnen?
Maar nu schreeuwt mijn ziel in een gedicht
en is dit niets meer of minder
dan een choreografie van zinnen.
Inge