Nacht gedacht
Terwijl buiten de nacht
op de dageraad wacht
en de wind met de rolluiken speelt
en hoorbare klappen uitdeelt
alsook de badafloop zachtjes tikt
als teken dat de goot regen doorslikt
terwijl binnen het nachtlampje waakt
het bedje kraakt
en zij al snurkend haar dromenlied zingt
en in diepe slaap is verzinkt
lag hij te woelen in bed
met de vraag waar ze het strijkijzer hebben gezet
want zonder zottigheid
ze zijn het al weken kwijt
wellicht de oude dag
waar het aan lag
en op zijn lippen kwam een lach
die in het donker het licht zag