Op volle vaart
Der volkeren
Doeltreffend
Vonken uit een donderwolk
Vingers van een doventolk
Op volle vaart
Recht zo die gaat
Ruchsichtlos
Pubers en een plantenbak
Snelweg vol met vuilniszak
Trossen los
Haal de ankers op
Het ruime sop
Canvas zonder pennestreek
Badend licht geen zonnesteek
Trossen los
We zwaaien uit
We zingen luid
In rum en vaten brandewijn
In dronkenschap zullen we samenzijn
Achter de horizon
Waar de regenboog
Het water kleurt
Ons vergezicht een stip wordt
Onze wens een schip wordt
Wat er ook gebeurt
Het kapseizen
Zal ons bevrijden