Strijd
Stukken schuiven over ’t bord
weten niet wie de winnaar wordt
wit paard slaat Koningin
zwart trapte erin
doch schoof loper naar voren
en sloeg een toren
de wraak was zoet
spel zoals het moet
zwarte loper werd gevat
koning stond bijna schaakmat
schoof nog even opzij
werd gedekt in de rij
witte pion haalde de overkant
sloeg ook nog even en passant
werd daar koningin
spanning zat erin
overwinning in de maak
witte loper zet Koning schaak
want witte paard zette hem klem
’t was pijnlijk voor hem
laatste slag op de knop
het spel zit er weer op
de zwarte Koning is gevat
hij staat schaakmat
en hoe de woke-gemeenschap ons ook verwart
hier wordt er nog gesproken over wit en zwart