Poezegepoes
Een poes sprong
en ze vong
behalve die grijze dag
niets dat er lukken mag
hoe ze ook moeite deed
het was niet aan haar besteed
door grote honger geplaagd
werd menige muis belaagd
doch het mocht niet baten
de muizen zagen alle gaten
vluchtten er al snel vandoor
zonder ook maar enig spoor
de poes ging heen
in stilte en geween
ze werd stilaan oud
mager zonder maaginhoud