150 jaar
Het is opgeheven , honderdvijftig jaar gelee
geen boeien meer of slagen van de zweep
Eigendom van mensen , weg er mee
hieronder moest een dikke streep
Het werk , vooral met ongemakken
vanaf dan een keuze en betaald
Alleen de vullers van eigen zakken
hebben toen nog even flink gebaald
Maar toch , het zal niemand verbazen
elite zocht een kosteloos alternatief
Het vond in elke wet de mazen
om het vervolg van eigen gerief
Er werken kinderen met zware metalen
en truckers voor een hongerloon
Er is spotgoedkoop nog zat te halen
dat doen de drijvers dan ook gewoon
Er is ontkenning van een slaafs bestaan
wat zijn we tegenwoordig braaf
Hedendaagse excuses volgen af en aan
helaas jammer , voor de huidige slaaf...