LIJ́NEÑ EN PUNTEN
Ik weet niet of het zwart
er eerder was dan het licht
maar als ik kijk naar zwarte
gaten, waaruit nieuwe sterren-
stelsels ontstaan, dan maken zij
de losse puntjes zwart een lijn
van onzichtbaar licht
voortdurend onderweg
naar een onbekend doel
misschien slechts achteraf
te verklaren of te duiden