Als nijlpaarden
konden huilen zou de rivier
overlopen.
Stuurloos
schippert Moeder Zee op zoek
naar een veiilige haven.
De ijsbeer
gelooft niet meer
in ijskoud geluk.
Kettingzaag-
bomen vallen
met bosjes.
Erosie-
het asfalt verbreedt
de natuur versmalt.
Sinds de laatste
klimaattop ijsbeert
hij niet meer.