Verhalen.
Schalkweide in Haarlem
Ontmoetingsplek voor
Het verhaal, klontering van Den Haag en Amsterdam
Twee lieftalllige
Dames die vertelden
Verhalen die ik tot mij nam.
Van Annie M.G.Schmidt
Toon Hermans
Uit het bekend verleden, gelardeerd
Met poézie versjes
Fluwelen plaatjes
Harmonieus geacteerd.
Er werd gedanst
En meegezongen
Gevraagd nog naar de eerste kus.
Bij ons in ’t duister
Naast het kolenhok
In ’t achtertuintje, in ’t jaar 1950 aldus.
Men was enthousiast
Stemming pier hoog
Zoals de merel die omhoog keek.
Ramses SHAFFY
Willem Sonneveldt
Waren kenbaar voor iedere leek.
’t Verhaal van twijfel
Tussen nieuwe kleren
En ballon,kind zijn plots volwassen lijken,
Jeugd loslaten
Ballon zien verdwijnen
Deed ons in de toekomst kijken.
th