Ingeduffeld
Een vlammetje dat versmalt
in de nabijheid van een verhaal
wandelt door een open poort
bij stil voelbare rust
kabbelend als de ruisende zee
met krullend kronkelende golven
die als balsem over het zand glijden
en vasthouden aan vergankelijkheid
terwijl een ingefluisterde melodie
als een blad aan een twijg speels ontluikt
en verlangt naar de zon
in breekbaar licht
bij een regenboog die explodeert
in nat spetterend geweld
met kleuren van rood tot violet
die krom dansend aan de hemel worden gezet