Een opruimdag
Vandaag heb ik het druk
Want vandaag is opruimdag
Mijn hoofd zit helemaal vol
Ik ben totaal van slag
Eerst maar het gepieker
Over wat er in mijn hoofd zit
Ik kan het maar niet laten
Gepieker over dat en over dit
Heb ik dat wel goed gedaan
En kan dit geen kwaad
Heb ik niemand gekwetst
Gaf ik wel de goede raad
Als het piekeren nou zou helpen
Maar nee, het helpt geen zier
Dat ik me overal druk om maak
Vergalt alleen maar mijn plezier
We krijgen allemaal te maken
Met pijn, verlies, verdriet
Maar de angst van tevoren
Die wil ik liever niet
Dus het gepieker in de vuilnisbak
En de angst voor wat er mis kan gaan
Ook die moet uit mijn hoofd
Ik durf het echt wel aan
Vandaag is alles opgeruimd
De angst ligt naast gepieker
Netjes in een vuilniszak
Ik voel me stukken kwieker
En voel me als herboren
Ik hoop dat dit lang duren mag
Maar als ik toch weer angstig pieker
Is het tijd voor weer een opruimdag