LICHTBRENGER EN PROMETHEUS
Doorzichtig en beroemd
zou jij worden, vooral bekend
om ondoordachte streken
Zo speelde jij de gevallen engel
Lucifer geheten, die Eerste was
onder de gevleugelde gelijken
Jaloersheid was jouw drijfveer
schoonheid van nature kwam
op de tweede plaats met eer