Gevoel van welbevinden
het gevoel
van welbevinden
heeft het koud tot op het bot
unheimisch koud
hij trekt zijn lange
afgedragen jas aan
een vale jas
vol gaten
het helpt niet
rillerig roept hij uren later
dat zijn unheimisch gevoel
moet vertrekken
de laatste trein
staat klaar om alle
ongewenste unheimische gevoelens
naar hun plaats van bestemming
te brengen
zijn unheimisch gevoel
loopt langzaam naar
de eerste treinwagon
kijkt steeds om
nee, het gevoel
van welbevinden
roept hem niet terug
dat haalt opgelucht adem
tevreden met zijn teruggekeerde
welbevinden