Spinnerij
Ieder draagt zijn kruis zei de spin
de Kruisspin
ik moet altijd wachten, steeds maar wachten
tot een prooi in mijn web de pijn kan verzachten
ja, dat maakt zin, zei een tweede spin
de Springspin
mijn kruis is springen, altijd maar springen
wil ik mijn honger en goesting bedwingen
ja, daar zit ook wat in, riep een derde spin
de Trilspin
mijn kruis is altijd op mijn kop hangen
en vechten om een prooi te vangen
ik vind dat allemaal toch maar min zei de laatste spin
de Huisspin
ik ben donker van kleur en groot
als ze me zien slaan ze me dood
want men schrikt zich kapot
en slaan me verrot
als ze me in hun lavabo of badkuip zien kruipen
krijgen ze de stuipen
zien ze me op het plafond is er groot alarm
dat slaat direct op hun darm
ik leef dus verborgen en moet ervan zuchten
ze kunnen me gewoonweg niet luchten
gewoon er zijn
geeft me al pijn
en zeker in hun huis
ja …, dat is mijn kruis
de drie andere spinnen keken met ontzag
werden verlegen voor hun pietluttig beklag
want niet gewenst zijn om uiterlijk, kleur of tint
is het zwaarste kruis knikten ze eensgezind