Mijn collega's zijn autofielen
ik hoef alleen maar van A naar B
het maakt mij niet uit in wat voor auto
ik hoef geen Audi, of BMW
geen Bugatti, of Maserati,
geen Maybach, McLaren, Mercedes-Benz,
ook Jeeps en Hummers en Ferrari's
maken mij geen gelukkig mens
Wat moet ik met zulke grote velgen,
stoelverwarming, metallic lak,
een Lamborghini met vleugeldeuren,
een Porsche met panoramadak?
Ik voel geen liefde voor klassiekers
als Alfa Romeo of Alpine,
Jaguar E-type, Delorean,
Aston Martin in Racing Green
Zou het echt zo anders rijden
in een Bentley van bladergoud,
met platina pook en zilveren spiegels
en een dashboard van walnoothout?
Ik hoef niet te zoeven in een Tesla
of met mijn zesliter turbocharger
door de geluidsbarrière te gaan
Mijn definitie van geluk is:
naar kantoor toe rijden
en daar een Ford zien staan