Een ode aan de herfst
De herfst
zo schilderachtig
zo kleurrijk
en zo prachtig
De bomen
zowel jong als oud
tooien zich met warm oranje
en met glanzend goud
Een rapsodie
in vlammend rood en zonnegeel
als een gedicht, een ballade
of een schitterend rondeel
Ze staan te dromen
overdag en in de nacht
ze fluisteren hun geheimen
heel stil en heel zacht
Hun grote bladeren spelen
een zelfverzonnen symfonie
en als je doodstil luistert
hoor je een lieflijke melodie
Hun blaadjes wuiven naar de wind,
ze dansen vrolijk in het rond
en buitelen spelenderwijs
al dwarrelend naar de grond
In de Indian Summer
staan ze in hun volle kracht
en genieten we mateloos
van hun kleurenpracht
Het is wondermooi
voor jong en voor oud
een droom in oranje
in rood, geel en goud
De herfst
zo schilderachtig
zo kleurrijk
en zo prachtig