dia
doxa
ém ‘um
meter mater,
summum som
van ons verbonden
in levende lijve gegrond,
en mateloos wijzer dan wij
weten te zijn jawezer delen
in lijden gelievend bevrijden
almaar wederom zich mede
tot heden kom jij zij met mij
heem heim wee voorbij
te mijner klein hoge
huize genoten
ten toon.
el racham
ar rahmaan
zie ons hier aan
opdat er met name
ja wees er die enig ene
der hemels hecto heerlijke
stralen vanaf uw aangezicht
het werelds donker onze tot aan
bodes verbond zal gaan verlichten,
gij nam elk van al ten overstaan op,
mogen wij zo gevoed met wending
ten goede beproefden nabij o
gij geef u te kennen vrij
noemenswaardig
de moeder-
schotige
tuinen
tonen.
node noter