Poezen routine
Overdag altijd gezelschap
met de poezen aan mijn zij
waar ik zo van opknap
ze maken mij steeds weer blij
vaak liggen ze gewoon te soezen
maar er is ook tijd voor spel
Tiko vindt dat echt geweldig
Floortje, die bekijkt het wel
Zo rond een uur of vier
doe ik mijn katjes een groot plezier
Tiko krioelt rond mijn voeten
wanneer ik haar eten maak
Floortje komt dichtbij me zitten
met een zacht miauwtje
schiet op vrouwtje
zo gaat het vaak...
Ga ik naar bed,
dan staan zij meteen paraat
want dan deel ik snoepjes uit,
omstebeurten ieder één
Floortje pakt dan vlug mijn hand
met haar klauwtje nagels uit
klein beetje kattenkwaad
Tiko is dan iets minder snel
maar ook zij lust de snoepjes wel
Tot vrouwtje de snoeppot sluit.
Snachts ligt Tiko op mijn bed
Floortje ernaast in de ton
samen tot ik in slaap val
dan begint voor hun de pret
Tiko rent de kamer rond
Floortje doet iets minder mal
heeft zich in 't raamkozijn gezet.
Smorgens koffie en ontbijt
poezen krijgen vlug een knuf
dan hun eten snel bereid
en vers water uiteraard
ze zijn me zoveel waard
zo begint een nieuwe dag
waarop ik ze weer veel aaien mag.