Gestreeld
Een poëtische liefkozing
als verpozing
haalt je even weg van zorgen
om een goed gevoel te bezorgen
laat deze woorden tollen in je hoofd
dan doet dit tekstje wat het belooft
een welkom verzetje
een denkertje en een pretje
laat je maar teder verdwalen
in schitterende zonnestralen
rakend aan een eikeblad
in stille mijmering gevat
door het geurige bos
geplaveid met mos
langs een spoor van geluk
als laatste puzzelstuk
laat deze woorden tollen in je hoofd
dan doet dit tekstje wat het belooft
een welkom verzetje
een denkertje en een pretje
lees het gerust nog even door
en ga dan verder op dit spoor
in stille trance en roes
van ritselend geroezemoes