Een kerstboom
ik heb er genoeg van, zei de boom
ik wil geen kerstboom meer zijn
ik wil niet dat ze me versieren
ik vind het niet meer fijn
ik hoor in het bos
in de vrije natuur
daar kan men van mij genieten
elke dag en elk uur
door al die slingers
buigen mijn takken door
en die piek daar bovenin
die hoort daar echt niet, hoor
en dan die haakjes aan de ballen
wat kunnen die toch prikken
ook loopt er steeds een kat
tegen die ballen aan te tikken
de lichtjes zijn soms leuk
tenminste, als ze stil staan
want soms hangen er lampjes in
die telkens aan en uit gaan
al dat felle geschitter
het heen en weer bewegen
het maakt me erg nerveus
ik kan er niet meer tegen
nee, ik vind het helemaal niets
laten we dit jaar overslaan
laat mij maar lekker deze kerst
in het dichtstbijzijnde bos staan
en vanaf mijn mooie plek
wil ik dan alle mensen
heel veel geluk
en fijne dagen wensen