Reflectieloos
Gewichtloos druipt duisternis
als substantie uit handen
zwart, levenloos,
kansloos, hopeloos
een troosteloos
stuk verdriet
van niemands land
ooit op een voetstuk
neergezet, bestempeld
door je eigen ego
volledig toegeƫigend
het draagt geen sterren
geen diepte, geen pracht
enkel je naam
en nog wat anderen
En ik,
Ik kan geen medelijden krijgen