Een nieuw jaar
voorzichtig pak ik
de doos met
het nieuwe jaar
ik draai de doos
om en om
bekijk hem
aan alle kanten
wat zal dit jaar
ons brengen...
ik til de deksel op
en kijk nieuwsgierig
naar de dagen
die netjes opgestapeld
in de doos zitten
ik zie mooie, vrolijke,
trieste en gelukkige dagen
en zie ziekte, verdriet
en blijdschap
langzaam doe ik
de deksel weer
op de doos
binnenkort zullen
de dagen één voor één
worden uitgedeeld
als het zover is
hoop ik dat iedereen
veel fijne en gezonde dagen
zal krijgen