een gedichtje uit 2013
Wat is troost
Met een woord of een arm om iemand heen
de pijn verzachten die lijdt of wordt gepest.
Haal nu de 1e------- t -------weg
Wat is roost
Een plek om te rusten, een zitstok
een slaapplaats, een nest.
Haal nu de 1e-----t en r-------weg
Wat is oost
Het overbekende en oude vertrouwde spreekwoord
oost west--thuis best.
Haal nu 2 keer de ------t------weg
Wat is roos
Witte schilfers in je haar maar ook de mooie bloem
van de liefde en de kleur rood
doet de rest.
Dus wat is troost
een betekenisvol woord en lest best
Haal nu de--------r-------weg
Wat is toost
Gelukwensen voor iedereen
en dan roep ik met een gezicht dat bloost
"Proost"