Nationale gedichten dag 25-01-2024, thema thuis
eerste.
Thuis
Thuis, waar muren verhalen
fluisterden over liefde en verdriet,
Waar geuren, de eigenheid van ‘Thuis’
en moeders kookkunst, altijd
als ‘n warme deken voelbaar waren.
Waar krakende traptreden en vloeren
in de gang me herinneren aan de stappen
die ik er in die veilige wereld zette.
In die vertrouwde wereld
waar ook ‘mijn’ hoekje was,
‘n kamer vol ‘geheime’ schatten.
Daar schitterden herinneringen
in het zonlicht, waar ik met vriendjes
speelden en we fantasieën
en dromen deelden, terwijl de tijd
jaar na jaar voorbij gleed
als een zachte stroom, ongehaast
vol mooie idealen en voornemens.
Thuis, waar elke hoek zijn
eigen levensverhaal vertelde
over wie we waren en
wie we wilden en mochten zijn.
Die echo van ‘thuis’ beleef ik nog vaak
als een vertrouwde veilige melodie
van nostalgie en liefdevolle herinneringen.
Hedro 20240125