Ik heb dit jaar voor het eerst
aan de vogeltelling meegedaan
hierbij mijn bevindingen:
één koninklijke knobbelzwaan
twee smienten, een steenuil en een duif
drie koperwieken, een lepelaar
een eend plus vijf mezen, allen met kuif
vier merels en een grauwe gans
ooievaars zag ik helemaal niet
ik raakte de tel kwijt bij de lijsters
maar zag slechts één parkiet
ik miste de meerkoet, wat jammer nou
wel zag ik gorzen en zwarte spechten
tussen het poseren door
om een zonnig plekje vechten
slechts één fazant, dat was frappant
twee tortelduifjes, heel cliché
maar één daarvan was incompleet
dus telt die dan wel mee?
zes eksters, een havik en een fuut
een zwarte kraai en een waterhoen
een vink, een meeuw en twee flamingo's
(ik weet ook niet wat die hier doen)
en dan nog een handvol gevleugelden
die ik niet ken, dus "zonder naam"
tot slot: één dodelijk saaie huismus
met een kladblok, bij het raam